Publicerad 18 november 2021

Seminarium, konferenser och workshoppar

Program och anmälan till Stads- och kommunhistoriska institutets seminarium, workshoppar och konferenser som behandlar städer och kommuner. Här kan du också hitta internationella konferenser som arrangeras av andra organisationer och aktörer med stadshistorisk inriktning.

Utöver de evenemang som vi anordnar på historiska institutionen vid Stockholms universitet medverkar vi också vid olika event som arrangeras av andra aktörer.

 • Vid våra frukostseminarium presenterar två forskare nya forskningsresultat. Ingen anmälan krävs, frukost ingår när vi möts fysiskt på Stockholms universitet.
 • Vi erbjuder dig workshoppar med specifika frågeställningar och teman, till exempel om stadshistoriens aktualitet, Nordens huvudstadsmuseer, metodiska frågor och mycket mer.
  Anmälan krävs - begränsat antal platser.

Evenemang

 1. torsdag
  30
  mar

  Stadsmonografins framtid – Om vetenskap, lokalhistoria och kommunalt varumärke - Workshop, Call for papers

  En workshop som belyser stadsmonografin och dess roll såväl inom den akademiska som den lokalhistoriska kontexten idag. Fokus ligger alltså i skärningspunkten mellan vetenskapliga krav, medborgarforskning men också kommunernas marknadsföring (city branding) där historiska referenser blir en del av en stads varumärke.

  Datum
  30 mars 2023 - 31 mars 2023

Informationsansvarig

 • Heiko Droste
  Professor