24 september 2024 kl. 13.00-16.00

Kommunalt aktivitetsansvar –förebyggande arbete och bättre insatser till unga

SKR presenterar resultatet av enkätundersökning om arbetet med det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). Du får också ta del av forskning om de unga som berörs, exempel från olika kommuner, Arbetsförmedlingens arbete riktat till unga och Skolverkets statistik.

Anmäl dig

Innehåll

Alla ungdomar under 20 år som inte fullföljt en gymnasial utbildning omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). De ska erbjudas individuella insatser som i första hand syftar till att de påbörjar eller återuppta studier. Samtidigt finns det stora vinster i att förebygga studieavbrott, så att eleverna inte blir aktuella för KAA.

SKR har gjort en enkätundersökning till samtliga kommuner om arbetet med KAA. På konferensen presenteras och diskuteras enkätresultaten.

Andra inslag på konferensen är forskning om unga som varken arbetar eller studerar, exempel på hur olika kommuner arbetar med KAA, Arbetsförmedlingens arbete som rör målgruppen och Skolverkets statistik om ungdomar inom KAA.

Målgrupp

Politiker och tjänstepersoner med koppling till det kommunala aktivitetsansvaret, grundskola, gymnasieskola, vuxenutbildning och arbetsmarknad.

Praktisk information

Det går bra att ställa frågor till de medverkande i chatten.

Sändningen kommer att spelas in och finnas tillgänglig för anmälda deltagare fram till och med den 8 oktober 2024.

Program

Program kommer att presenteras innan sommaren.

Informationsansvarig

  • Åsa Ernestam
    Utredare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.